food

Krav för FSMS – ISO 22000 + FSSC 22000
– Inkl. en kort introduktion till HACCP

En grundlig, användbar förståelse av internationella standarder som ISO 22000, FSSC 22000 och BRCGS är avgörande för att leverera en funktionell, pålitlig FSMS (Food Safety Management System). Kursen Krav för FSMS – ISO 22000 + FSSC 22000 ger ditt team de färdigheter de behöver för att genomföra en anpassad livsmedelssäkerhetshantering.

ISO 22000 och FSSC 22000 är internationella standarder för säkrare och effektivare livsmedelsproduktion. FSSC bygger på ISO standarden, som bland annat innehåller krav på ett systematiskt förbättringsarbete och kriterier för hur du ska jobba med HACCP. Kursen tillger dig gedigen kunskap i hur man bör tänka för att kunna implementera och förvalta ett FSMS.

  • Information

    Längd: 2 dagar

    Pris: 9,900kr (ex moms)

  • Distans

    18-19 maj
    28-29 oktober

  • Kursledare

    Robert Orgren

För vem?

Våra kurser riktar sig till organisationer och företags kvalitet- och miljöansvariga. Ombudsmän samt övriga, andra intressenter.

Utbildningen kräver ingen förkunskap.

Syfte och mål

Syftet med våra kurser är att tillge praktisk och uppdaterad förståelse för standarder som hjälpmedel i att skapa affärsnytta.

Fortsatta studier

Kursen utgör en bra bas för kursen Internrevision FSMS.

Övrig information

När du väljer kurser från Bureau Veritas väljer du också erfarna lärare som till vardags arbetar som revisorer. Våra lärare är akademiskt skickliga med många års praktisk erfarenhet. Den erfarenhet som de samlat på sig genom hundratals revisioner kommer till dig genom tips, råd och inspiration.

Om Krav för FSMS – ISO 22000 + FSSC 22000

Dag 1

Dag 2

Presentation av kursledare, deltagare och kursagenda

ISO/TS 22002-1:2010 vad säger standarden och hur ska vi tolka det

Vad är FSSC 22000?

Genomgång av kapitel för kapitel varvat med diskussion och grupparbete

ISO 22000 förändringar version 2005 vs. 2018 (2019)

FSSC 22000 v5 tilläggskrav – additional requirements

Uppgradering till FSSC v5

Kursutvärdering och avslut

ISO 22000:2018 vad säger standarden och hur ska vi tolka det

 

Genomgång av kapitel för kapitel varvat med diskussion och grupparbete

 

Kort genomgång av HACCP och hur man tillämpar det

 

Kontakt

Telefon: +46 (0)31-60 65 33

Mail: TRGSWEDENmail@bureauveritas.com