Krav för FSMS – ISO 22000 + FSSC 22000
– Inkl. en kort introduktion till HACCP
En grundlig, användbar förståelse av internationella standarder som ISO 22000, FSSC 22000 och BRCGS är avgörande för att leverera en funktionell, pålitlig FSMS (Food Safety Management System). Kursen Krav för FSMS – ISO 22000 + FSSC 22000 ger ditt team de färdigheter de behöver för att genomföra en anpassad livsmedelssäkerhetshantering.
ISO 22000 och FSSC 22000 är internationella standarder för säkrare och effektivare livsmedelsproduktion. FSSC bygger på ISO standarden, som bland annat innehåller krav på ett systematiskt förbättringsarbete och kriterier för hur du ska jobba med HACCP. Kursen tillger dig gedigen kunskap i hur man bör tänka för att kunna implementera och förvalta ett FSMS.
-
Information
Längd: 2 dagar
Pris: 9,900kr (ex moms) -
Distans
18-19 maj
28-29 oktober -
Kursledare
Robert Orgren
För vem?
Våra kurser riktar sig till organisationer och företags kvalitet- och miljöansvariga. Ombudsmän samt övriga, andra intressenter.
Utbildningen kräver ingen förkunskap.
Syfte och mål
Syftet med våra kurser är att tillge praktisk och uppdaterad förståelse för standarder som hjälpmedel i att skapa affärsnytta.
Fortsatta studier
Kursen utgör en bra bas för kursen Internrevision FSMS.
Övrig information
När du väljer kurser från Bureau Veritas väljer du också erfarna lärare som till vardags arbetar som revisorer. Våra lärare är akademiskt skickliga med många års praktisk erfarenhet. Den erfarenhet som de samlat på sig genom hundratals revisioner kommer till dig genom tips, råd och inspiration.
Om Krav för FSMS – ISO 22000 + FSSC 22000
Dag 1 |
Dag 2 |
---|---|
Presentation av kursledare, deltagare och kursagenda |
ISO/TS 22002-1:2010 vad säger standarden och hur ska vi tolka det |
Vad är FSSC 22000? |
Genomgång av kapitel för kapitel varvat med diskussion och grupparbete |
ISO 22000 förändringar version 2005 vs. 2018 (2019) |
FSSC 22000 v5 tilläggskrav – additional requirements |
Uppgradering till FSSC v5 |
Kursutvärdering och avslut |
ISO 22000:2018 vad säger standarden och hur ska vi tolka det |
|
Genomgång av kapitel för kapitel varvat med diskussion och grupparbete |
|
Kort genomgång av HACCP och hur man tillämpar det |
Kontakt
Telefon: +46 (0)31-60 65 33
Mail: TRGSWEDENmail@bureauveritas.com