logistik

ISO 28000 certifiering

Bli certifierad mot ISO 28000 

I dagens globala ekonomi har säkerhetshantering blivit en utmaning inom alla industriområden och i synnerhet leverantörskedjor. Logistikverksamhet och leverantörskedjepartner är ofta utspridda över hela världen med varierande nationella regler och affärsprocesser. Många företag vill garantera säkerheten samtidigt som de identifierar potentiella hot, bedömer risker och implementerar åtgärder för att förhindra alla risker och hot som påverkar deras verksamhets framgång

Vad är ISO 28000?

ISO 28000 utvecklades som svar på transport- och logistikindustrins behov av ett allmänt tillämpbart ledningssystem specifikt för säkerhet i leveranskedjan. Men företag i många andra branscher finner det användbart att bedöma säkerhetsrisker, implementera kontroller och mildra arrangemang för att hantera potentiella säkerhetshot och effekter från leveranskedjan. Kvalitet, säkerhet och kundnöjdhet gynnas också av detta ledningssystem.

Kraven för ISO 28000 inkluderar alla kritiska aspekter för försörjningskedjans säkerhet. Kraven inkluderar bland annat finansiering, tillverkning, informationshantering och faciliteter för packning, lagring och överföring av varor mellan fordon och platser. Säkerhetshantering är kopplat till många andra aspekter av företagsledning och bör övervägas direkt, när och var säkerhetshanteringen kan påverkas, inklusive transport av varor genom leveranskedjan.

Vem skulle dra nytta av ISO 28000?

Företag som vill implementera och underhålla ett beprövat säkerhetsledningssystem för leveranskedjan; alla typer och storlekar av organisation som är involverad i tillverkning, tjänster, lagring och transporter relaterade till produktions- eller leveranskedjor.

Hur är ISO 28000 och ISO 9001/14001 sammanlänkade?

ISO 28000 har utformats för att hjälpa till att integrera kvalitetsledningssystem för miljö- och leveranskedjans säkerhet inom en organisation. Den är kompatibel med ISO 9001 (kvalitetsledning) och ISO 14001 (miljöledning). ISO 28000 är baserat på ett ledningssystem för plan-gör-kontroll-agera som är modellerat efter det beprövade ISO 14001-ramverket. Den riskbaserade metoden som beskrivs i ISO 14001 liknar den som används i ISO 28000.

Vilka är de främsta fördelarna?

  • Förbättrad säkerhetsriskbedömning, tillgångsskydd och lagersynlighet och hantering
  • Säkrad leveranskontinuitet för hållbar affärsutveckling och minskning av leveranstider
  • Förbättrad kundnöjdhet och affärssamarbete längs leverantörskedjan
  • Minskning av förluster till följd av transportrelaterade stölder
  • Kortare tullklareringstid (Green Lane Approvals) och minskade sekundära kontroller
  • Efterlevnad av andra säkerhetssystem för handel och leveranskedja, såsom AEO och C-TPAT

Kontakt

Bureau Veritas Certifiering
Telefon: +46 (0)31 60 65 00
Mail: info-se@bureauveritas.com