Grundutbildning i HACCP
Arbetsmetoden HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen. Metoden tillåter dig dessutom att få kontroll över potentiella faror i produktionen av livsmedel, genom att göra kvalificerade bedömningar och systematiska kartläggningar av processen. Syftet är att livsmedel ska vara säkra för konsumenten.
I vår grundkurs HACCP får du – utifrån en specifik process – en grundlig introduktion till de 12 HACCP-stegen och 7 HACCP-principer samt olika verktyg som du med fördel kan använda för att förbereda ditt företags HACCP-system. Kursen fokuserar på implementering och utveckling av HACCP.
Denna utbildning gör det möjligt för ditt team att uppnå livsmedelssäkerhet och hygien och ger ditt team en ökaad förståelse för arbetssättet och det bakomliggande regelverket. Inom EU ställs krav på att de företag som hanterar livsmedel ska tillämpa HACCP.
Ur utbildningen
- Utse team
- Upprätta produktbeskrivning och bestäm avsedd användning
- Skapa flödesschema
- Identifiera och bedöma risker
- Grundförutsättningar
- Bestämma styrbara grundförutsättningar och CCP:er
- Kritiska gränser
- Metoder för övervakning
- Korrigerande och förebyggande åtgärder
- Verifiera och validera HACCP
- Dokumentation
Utbildningsmål
Efter utbildningen kommer du ha kunskap och förståelse om:
- Risker och riskhantering
- Principer och terminologi
- Hur man dokumenterar och implementerar en faroanalys
- Hygienkrav
Målgrupp
Utbildningen riktar sig till kvalitetsansvariga, operatörer och de som vill fördjupa eller uppdatera sina kunskaper i HACCP.
Förkunskaper
Utbildningen kräver inga förkunskaper
Kursdatum
Datum | Plats | Språk | Utbildningsledare | Pris | Anmälan |
---|---|---|---|---|---|
7 november | Online | Svenska | Nicklas Bergvall | 7 000 SEK ex moms | Boka här |
Kontakt
Bureau Veritas Utbildningar
Telefon: 031-60 65 21
Mail: Utbildningar@bureauveritas.com